Strādājot no mājām, arī ir izaicinājumi!

Kas to būtu domāji, ka arī strādājot no mājām ir izaicinājumi. Tā, piemēram, Masačūsetsas Tehnoloģiju institūta pētnieki pēc pirmās "attālinātās" darba nedēļas nākuši klajā ar secinājumiem par to, kas ir lielākie traucējumi saistībā ar darbu no mājām. 

Video čata laikā tā dalībnieki savu uzmanību vairāk pievērš nevis pašam sarunas saturam, bet gan tam, kas atrodas konkrētā darbinieka istabā.

It kā jau nekas īpašs tas nav, bet, ja mēs sarunājamies ar priekšnieku un redzam viņa istabu, tad tomēr tās sarunas starp darbiniekiem ir vairāk par to, ko redzam tieši priekšnieka istabā, nevis to, ko viņš mums teicis.

Darba vietas iekārtošana mājās.

Cits savā mājoklī iekārto darba vietu, kur ir vieta. Cits izmanto brīvo istabu, cits strādā turpat guļamistabā vai virtuvē. Izaicinājums ir spēt apveinot savu māju un darba pasauli vienā.

Ģimenes locekļi- produktivitates izaicinājums.

Ir saprotams, ka ģimenes locekļi arī prasa uzmanību, ir vajadzības un atbildība. Skolas vecuma bērniem arī ir jāmācās attālināti un vecākiem var būt izaicinājums sadalīt savu uzmanību starp saviem darba pienākumiem un pieskatīt, lai bērns veic skolā uzdoto.

Saglabāt cilvēcisku saikni starp kolēģiem.

Strādājot attālināti kolēģu atticības var šķist "bezpersoniskas". Tādēļ kolēģiem un vadītājiem ir jādomā aktivitātes, lai nezustu saikne starp kolektīvu. Piemēram, kopīga kafijas padzeršana, izmantojot video funkciju vai kopējā čatošanas grupā padalās ar dienas kurioziem ikdienu pavadot ar bērniem. 

Pilns raksts pieejams ŠEIT.