Padomi par pašizolāciju no astronautiem

Dažiem pašizolācija un distancēšanās ir teju vai īstenojies sapnis – beidzot ir pilnīgi pamatots iemesls nocietināties miteklī, un neviens nedrīkst pārmest. Citiem ilgstoša būšana kopā ar dažiem cilvēkiem četrās sienās ir īsts murgs. Kā labāk pārlaist izolēšanos, līdzpastāvēt un būt produktīvam darbiniekam arī mājas apstākļos? 

Astronauta Skota Kellija ieteikumi dzīvei izolācijā un padomi dzīvei vispār:

  • Seko grafikam. Grafika ievērošana palīdzēs Tev un ģimenei pielāgoties šai situācijai – atšķirīgai darba dzīvei un sadzīvei mājās.
  • Ievēro samērību. Kad tu dzīvo un strādā vienā un tajā pašā vietā dienām ilgi, darbam ir tendence "iespraukties" visā, ko tu dari. Ja tu to ļauj. Tādēļ nepieciešams atvēlēt laiku izklaidei, atpūtai, veltīt pietiekami daudz laiku miegam.
  • Dodies ārā. Pētījumos secināts, ka dabā pavadīts laiks pozitīvi ietekmē gan mūsu fizisko, gan garīgo veselību. Tikai atceries- ievēro 2 m distanci no citiem cilvēkiem!
  • Hobijs ir nepieciešamība. Kad esi iespundēts "četrās sienās", nepieciešama nodarbe, kas nav saistīta ar vides uzturēšanu (mājas uzkopšanu) vai darba pienākumiem. Dari to, kas Tev patīk- lasi grāmatas, glezno, nodarbojies ar rokdarbiem, vingro, veido foto kolāžas, pārkārto māju utt. Ir tik daudz interesantu un nenovērtētu lietu, ko varam darīt atskaitot mājas uzkopšana un strādāšana!
  • Raksti dienasgrāmatu. Rakstos savas emocijas, domas, piedzīvotos notikumus, tas ļaus Tev sakārtot savas domas un nākotnē atskatīties uz uz šo unikālo laiku Tavā dzīvē.
  • Socializējies. Nelaid garām video zvanā sazvanīties ar ģimeni, draugiem, kolēģiem. Pilnīga izolācija ir kaitīga ne tikai garīgajai, bet arī fiziskajai veselībai, īpaši imūnsistēmai. Tehnoloģijas šobrīd sazināšanos padarījušas vieglāku nekā jebkad, un to ir vērts darīt ik dienu.
  • Rūpes par sevi. Ievēro līdzsvaru starp darbu, atpūtu un laiku sev. 

Pilns raksts pieejams ŠEIT