Pieredze no Amerikas

Šogad jūnijā  kopā ar kolēģēm apmeklējām personāla vadības konfereni ASV, Čikāgā. Man šī bija jauna pieredze, proti, šī bija pirmā konference ASV  un arī vislielākā konference, kurā man līdz šim ir nācies piedalīties.  Konference notika McCormick Place konerenču centrā, kas ir lielākais šāds konferenču centrs pasaulē. Un tiešām, jāatzīst, ka pirmo reizi redzēju vienkopus 15 100 konferences dalībnieku. Tas vien jau liecina par nopietnu pasākumu, ja ir izdevies sapulcināt tik lielu dalībnieku skaitu. Konferencē bija arī ārvalstu viesi no 77 valstīm.

 

Parlēli konferencei tika piedāvata izstāde, kur piedalījās 700 uzņēmumi. Kopumā izstādes darbu nodrošināja 4500 izstādes personāls.
Konference notika 4 dienas. Tika piedāvātas gan neskaitamas paralēlās sesijas, gan top runātaji – katru dienu pa vienam.


Pirmajā dienā ar spīdošu prezentāciju uzstājās žurnālists, ārpolitikas komentētajs Fareed Zakaria http://fareedzakaria.com.


Otrajā dienā konferences dalībniekiem bija iespēja noklausīties Hillary Rodham Clinton uzstāšanos http://hillaryclintonoffoce.com.
Nākamais top runātajs bija Blake Mycoskie kompānijas Toms Shoes dibinātājs, kurš 2006. gadā dibinaja savu kompāniju Toms Shoes.  Ceļojot pa Argentīnu   viņu ļoti iespaidoja nabadzība un tas, ka trešās pasaules valstu bērniem nav pat apavu. Tā radās sociāls projets, kur , parasts pircējs, pērkot vienu Toms Shoes kurpju pāri sev samaksā arī par otru kurpju pāri trešās pasaules valsts nabadzīgajiem bērniem  http://toms.com.