Chanel Nr. 5 un brīvība sievietēm pelnīt naudu ar darbu

Es domāju, ka nav uz pasaules ne vienas sievietes un neviena vīrieša, kas nezinātu vārdu Chanel. Kaut vai tāpēc, ka katra ir sapņojusi par mazo melno vakarkleitu un pērlēm ap kaklu, un katrs cer atrasties gultā ar kādu, kas valkā vienīgi Chanel Nr. 5.

Nr. 5, tāpēc, ka tas bija kādas sievietes laimīgais skaitlis. Vai vismaz viņa ticēja, ka tas nes veiksmi.  5 lietas,  ko no viņas varam mācīties savai veiksmei šodien:

  1. Ticēt rītdienai nevis dzīvot pagātnē. Koko Šanele ne vien ticēja, bet pati veidoja nākotni, kurā mēs dzīvojam. Pasauli, kurā sievietes drīkst pelnīt naudu ar darbu. Pasauli, kurā sievietes drīkst valkāt bikses un nogriezt zēngalviņu, smēķēt un saulē iedegt brūnām, un apmeklēt sporta klubu.  Šodien daļa no tā, ko piepildīja Šanele, jau ir kļuvusi pagātne – smēķēt nepavisam nav stilīgi un par daudz iedegt saulē nav veselīgi. Daļa  ir kļuvusi par pašsaprotamu ikdienu – sporta klubs un bikškostīms. Un ir grūti iedomāties, ka šīs pašsaprotamās lietas kādrezi atļāvās valkāt tikai bohēmiķi un ekscentriski  aristokrāti Un kas tad šodien ir tāds  -saules baterijas, elektriskie automobiļi, brīvība pelnīt naudu nestrādājot algotu darbu.
  2. Transformēt sevi par cilvēku, kāds Tu vēlies būt. Un dot tam sev laiku.
  3. Darīt ar savām rokām, nevis iedomāties,
  4. Veidot attiecības ar ietekmīgiem cilvēkiem.
  5. 70 gadu vecumā atgriezties darbā un vēlreiz iekarot pasauli ar pirms 30 gadiem radītu modi.