Meklējot iedvesmu un jaunas metodes.

Domāt ar rokām, klausīties ar acīm, nopietni spēlēties ar klučiem. Vai tas Jums atgādina bērnību? Patiesībā, tā ir daļa no aizraujošas, radošumu un komandas savstarpējo uzticību veicinošas metodes pieaugušiem profesionāļiem – LEGO® SERIOUS PLAY®.


 

LEGO® SERIOUS PLAY® ir pasaulē atzīta un plaši izmantota metode, kas palīdz atraisīt radošumu un balstās uz diviem pamatprincipiem:


 

  1. spēles elementu nozīmi pieaugušo mācīšanās un domāšanas procesā; un


     

  2. ķermeņa un domāšanas savstarpējo mijiedarbību.


     

Liela daļu mūsu smadzeņu jaudas tiek novirzīta roku un pirkstu darbības koordinācijai. Patiesībā, šī saikne ir abpusēja, jo mūsu smalkā motorika (roku darbība) ietekmē to, kā mēs domājam un mācamies. Rezultātā ar LEGO® kluču palīdzību mēs varam izveidot savu domu, tajā skaitā vārdos grūti noformulētu sajūtu un abstraktu jēdzienu 3D modeli.


 

LEGO® SERIOUS PLAY® pieeja balstās pārliecībā, ka nepastāv viena pareizā atbilde, bet tā ir atrodama komandā, kurā ikviens dalībnieks pauž savu viedokli. To var izmantot dažādiem mērķiem, kurus nosacīti var sagrupēt trīs ieguvumos:


 

  1. Individuālajā līmenī, kur dalībnieks, veidojot atbildes ar LEGO® klučiem sāk labāk saprast pats sevi un savus kolēģus.


     

  2. Komandas līmenī, palīdzot komandai īsā laikā atklāt savu potenciālu, kā arī labāk saprast veidu, kā tā sadarbojas.


     

  3. Uzņēmuma līmenī, kur ar metaforu un vizualizācijas palīdzību, var veicināt radošo domāšanu un inovācijas, rodot atbildes uz nemitīgi mainīgās pasaules izaicinājumiem.


     

Priecāšos sazināties, ja esat ieinteresēti uzzināt vairāk par LEGO® SERIOUS PLAY® semināriem, kur dalībnieki ne vien apgūst jaunas zināšanas un iemaņas, bet var sniegt arī taustāmu pienesumu uzņēmuma darbībai.


 

LPVA biedriem piedāvājam bezmaksas iepazīšanās semināru trešdien, 7. decembrim no pl. 15:00 – 17:00. Norises vieta tiks precizēta. Interesentus lūdzam sūtīt e-pastu uz Sandra.krisberga@illume.lv   līdz 1. decembrim. Dalībnieku skaits ir ierobežots.